Ca să ajung, în sfârșit, la Catleya, s-au aliniat niște planete: Iris era la bunici, luni aveam planuri să ajung în Drăgășani și oricum aveam zi liberă, ei au fost suficient de drăguți încât să mă primească acolo on a Sunday, sooo, I went. E un drum de 4 ore but hey, am făcut și mai mult până la Brașov, recent. Cu trafic de decembrie, chiar un drum până în Militari și înapoi. Mă rog, ați prins ideea.

Degustare în vie
Totuși, până anul trecut (2021) nu au avut loc pentru degustat amenajat în mijlocul viei, deci există un motiv pentru care fix acum am ajuns. Că recomand să veniți e prea puțin spus …

Dacă sunteți pasionați de vin cu poveste, de istoria locului (sau a locurilor, în general) și de vinificație with a twist, sau cu personalitate, aici e locul unde trebuie să ajungeți. Vă vor întâmpina, cu brațele deschise, Laurent și Anne-Cécile, alături de familia lor.
Despre istoria viei și a vinului din Corcova e cel mai bine să auziți direct de la sursă, atunci când mergeți acolo, sau la o degustare, mai aproape de casă. Eu n-am șarmul (sau acuratețea datelor😃) lui Laurent.
Vinurile Catleya
Însă despre cum percep eu vinurile Catleya mă veți auzi vorbind mereu. Le văd ca având un echilibru / rețeta perfectă între îndrăzneală și expresia terroirului și ca o carte de vizită a vinurilor românești, oriunde mă duc.

La ei pe site și în restaurante sau wine bars veți găsi, în mare, trei game: Freamăt, Perfect Simplu și Epopee. Momentan. În Carrefour găsiți gama pentru retail, “Din deal”; iar dorința de a descoperi ce poate face Feteasca Neagră a mai născut două etichete: Marcel et le Prince (de-a văzut butoiul doar în poze) și Steaua fara nume (fermentată direct în butoi și aleasă bob cu bob). Două expresii foarte diferite ale aceluiași soi.





Dar să ne întoarcem la cramă, unde am petrecut câteva ore pe sufletul meu, și unde degustarea din vie a fost mai mult o joacă, ceea ce nu a putut decât să mă încânte. Nu m-am descurcat foarte bine la ghicit soiurile, dar nici foarte rău :))
Înainte de degustare am trecut și prin cramă, la firul ierbii, la scânteia creației, you name it 😃. Crama mică, organizată cu simț de răspundere, unde, ca în fiecare cramă, ai ocazia să furi din cașcaval și să încerci vinuri care încă sunt “în formare”.

Încă ceva – dacă faceți vizita și cu pitici, they’re in for a treat. Laurent, Anne Cecille și fetițele lor au în grijă și multe animale, ceea ce adaugă la fun level for kids.
Dacă ar fi să aleg un moment în care să mă întorc, probabil că tot august aș alege (am fost în ultima zi din iulie, but you get the drill). E ceva din căldura acestei luni care dă și o liniște locului, liniștea dinaintea “furtunii” din timpul culesului.

Ce nu voi uita prea curând e momentul desertului, când am golit jumătate de farfurie de Canneles de Bordeaux. Tre să pun mâna să fac și eu, și să mă duc cu ele la Corcova :)) Sau poate fac poale-n brâu ca să fie exchange de culturi.

Sper că v-am dat măcar o idee despre experiență. De obicei se zice “m-am simțit ca acasă”, dar eu acasă n-am vie și cramă 😃, așa că spun doar că m-am simțit ca și cum am mai fost aici cel puțin de câteva ori și eram de-a locului.
Useful: în imediata apropiere există cel puțin două locuri de cazare deci puteți rămâne și peste noapte, lejer. 🌝 Cel mai sigur e să anunțați la cramă că vă căutați loc de cazare, și vă ajută ei cu recomandări.

Scurt material video de la vizită aici.
Și dacă aveți întrebări, știți unde mă găsiți: mereu pe instagram.
Spor la cercetat regiunea! 🍷
Laura
No Comments