Menu
Wines and wineries

Revino Wine Show 2022

Hello hello! Încă sunt în căutarea cuvintelor pentru greetings, dar hello will have to do for now.

Duminică și luni am fost la Revino, salon de vinuri aflat la a 5a ediție, organizat la Novotel. Și cum am petrecut multe ore acolo, m-am gândit să dau mai departe măcar o parte din experiența mea, așa că, iată-mă, scriu puțin despre asta.

Overall, loc drăguț, spațiu de socializare, spre 40 de crame, oameni mulți interesați de vinurile românești. Am postat pe instagram 10 vinuri, a fost greu să aleg, dar limita de 10 poze m-a ajutat :)).

Wines I loved

Așadar, las și aici 10 vinuri care mi-au plăcut la Revino anul acesta:

 1. Fetească Neagră de la Iași, by Gramma Wines, nu am notat, parcă era 2018. Struguri supracopți, peste 14% alcool. Absolut delicioasă, dar va mai sta la la învechit.
 2. Sauvignon Blanc by Crama Jelna, Dealu Negru, Transilvania, maturat în inox, batonaj efectuat la fiecare 14 zile, timp de 8 luni. Încă un an reușit 👌.
 3. Totul de la Crama Lechburg, dar, cu precădere, Riesling & Gewurtztraminer. Noutatea (pentru mine) a fost Golden Muscat, 2020, Orange Wine. Din Lechința, Transilvania.
 4. Această minunăție cu bule, de la Liliac Winery, din Pinot Noir. Bubbly Child of Transylvania.
 5. Orange wine de la Crama Bauer: Sauvignonasse cu skin contact, 2018, metodă georgiană. Din Drăgășani. Am lăsat link către 2017, 2018 nu este înca pe site.
 6. Mocrea Fetească Neagră, Dradara Winery, în butoaie de stejar aprope doi ani, din Miniș.
 7. Macici Fetească Neagră 2018 by Crama Rasova (Razvan Macici). De la mare, cum îmi place mie să zic. Adică din Dobrogea.
 8. Domaine Dumetrier Mourvèdre 100%, 2018. Tot Dobrogea. Nu am mai întâlnit Mourvèdre vinificat ca soi unic, în România.
 9. UpGrape by Thesaurus Wines. Cabernet Sauvignon & Pinot Noir, 14 luni în baric, 1450 de sticle. Din Banat.
 10. Anima 3 fete negre, seria 007, Fetească Neagră din 3 ani diferiți, (2015-2016-2017). Poezie din Dealu Mare, by Aurelia Vișinescu.

Cam atât. Nu am degustat toate vinurile, așadar unele din cele pe care le știam și îmi plac oricum, nu apar aici. Deci vorbim de preferințe personale, nu vreun top de vreun fel. De asemenea, nu toate cramele au fost prezente la târg.

O să las și o listă separtă cu Orange Wines și Rosé-uri (că tot se apropie sezonul) care mi-au plăcut:

Vinuri Rosé I loved, din recolta 2021, din România:

Elerose Lechburg
7 Arts Preludiu
Rosé de Petro Vaselo
Jiana Rosé Oprișor
Nud Rasova
Liliac Rosé

Vinuri Rosé 2021 din România

Orange Wines I loved

Bauer
Jelna
Dradara
Lechburg

Închei prin a vă încuraja, dacă ați citit până aici 😅, să încercați mereu vinuri noi românești pentru că sunt minunate. Nu zic să bem numa’ de la noi că așa suntem noi români, ci să nu ne-o mai ardem doar pe Franța, Italia și Spania. Să fim mai echilibrați în explorarea noastră. 🧘‍♀️

Here’s to balance 🍷

Laura

About Author

Am 32 de ani și sunt jumătate antreprenoare și jumătate corporatistă. Țin la comunitatea din care fac parte dar îmi place să mai și evadez din oraș din când în când. Long story short, locuiesc în București, dar caut poezie în zonele viticole ale țării.

No Comments

  Leave a Reply