Deschiși din 2014, cei de la Dagon fac vin tot de atunci. În total, au 7 vinuri care fac parte din două colecții. Pe majoritatea le știam dinaintea vizitei, din abonamentele Wineful, însă la cramă am descoperit exact din ce struguri se face fiecare vin, unde sunt parcelele cu viță, care sunt “copiii” lor preferați, etc.

Picnic la Dagon Winery
Crama este amplasată exact lângă vie și este un loc gândit pentru experiența ta de vizitator: spațiu de degustare, spațiu de welcome & shop și spațiu de urmărit exact cum se face vinul. Terasa este un alt plus, pentru că te apără nițel de soarele lunilor de vară. La fel și beciul foarte vechi de pe proprietate care te poate feri de căldurăăă:


Unde mai pui că enologul cramei, Mihai, a plantat și niște măslini, care vor ține umbră peste câțiva ani, însă intenția este admirabilă .
Dar să ajungem la picnic: cea mai bună mâncare pe care am mâncat-o în Dealu Mare (nu exagerez, am martori).
“Programul” picnicului este aproximativ așa:
- Ajungi, te instalezi, cunoști oamenii
- Faci turul cramei și turul beciului, tururi în care intră perfect și degustarea vinurilor
- Vii înapoi la cramă, mănânci aperitiv super bogat, toate humusurile pământului, “cărnițe” și “brânze” din zonă.
- Apoi vine nebunia cu grătarul și pâinea la jar. Cea mai faimoasă e pastrama de oaie…și există un motiv pentru asta.
- Spre seară, se face uneori și foc de tabără, ceea ce este divin. Se mănâncă și la foc. Se și bea :))
Ei, da cine e responsabil pentru aceste delicatesuri? Toată echipa Dagon, evident, dar cu ajutor colosal din partea lui Andrei Dinescu. Mulțumim, Andrei, pentru că ne-ai hrănit astă vară.
Echipa Dagon are mai mulți membri, dar dacă ajungi la cramă sunt șanse mari să îi întâlnești pe Mihai Rățulea – oenologul cramei – born and raised în Urlați, sau pe Alexandra Pantilie – one woman show pe sales and marketing .

Mulțumim, Alexandra, pentru că mereu ai fost super gazdă.
Despre vinuri nu zic tot, vă las să le descoperiți. Faceți o oră și 15 min până la ei, deci puteți planifica deja pentru când se mai dezgheață lucrurile.
Mare grija la GPS, să nu te ducă prin vie. Încearcă să mergi pe drumuri cât mai asfaltate :)) Cel mai ușor de ajuns e prin Urlați, adică fix pe strada asta din poza de mai jos. Dacă te regăsești în altă parte, s-ar putea să fie dificil să ajungi.
Locul e child friendly, am fost și cu Iris. Au zis că ne primesc și cu Baggie, deci the more, the merrier.
Până una, alta, poți intra să le cunoști povestea și online, au și shop:
dagon.ro
Enjoy!


No Comments